Aardbeien recepten en suggesties
Hier kunt u aardbeien recepten vinden en zelf suggesties doen hoe te genieten van onze aardbeien. Klik hier om een recept toe te voegen!
Recept: De aardbeien passie
Dit is een heel simpel en heerlijk fris recept voor 4 personen
500 gram aardbeien
2 sinaasappels
1 limoentje
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze in de staafmixer. 2 sinaasappels en het limoentje persen in de sapcentrifuge of met de handpers. Alle 3 de sappen bij elkaar gieten, mengen en koud met een ijsklontje serveren.
Hawdoe en geniet er van,
Jan
Gepost door Jan op 2010-06-01. Klik hier om een reactie te plaatsen
Reactie van willy van de kerkhof op 2014-10-21
Jan, wat is je email adres bedankt Kom spoedig langs willy vd kerkhof
Recept: Onno’s Aardbeien kwarktaart
Dit overheerlijke recept heb ik ooit van Onno Kleyn gehad. Het recept is voor 4 personen
400 gram aardbeien (kamertemperatuur)
4 blaadjes gelatine
100 gram kwark
50 gram poedersuiker
2 x wit van het ei ( 2 eieren nodig)
Snufje zout
Beetje boter
20 lange vingers
Ronde puddingvorm of hoge schaal (zonder ribbels)
Week de gelatine blaadjes in koud water totdat ze zacht zijn. Knijp ze uit en los ze op in 4 eetlepels heet water. Was (indien nodig) de aardbeien, laat goed uitlekken, verwijder de kroontjes en snijd ze klein. Hou een gedeelte achter en pureer de rest met de staafmixer. Roer de stukjes en de aardbeienpuree met de kwark en de suiker tot een smeuïge massa. Meng er de opgeloste gelatine door en wacht….tot de massa lobbig wordt.(minstens een half uur). Klop met de mixer in een schone kom de eiwitten(2) en het snufje zout goed stijf. Nu voorzichtig de aardbeienmassa door het stijve eiwit scheppen. (niet roeren). Smeer boter tegen de binnenkant van de vorm/schaal. Plak dan de lange vingers tegen de zijkant maar laat de bodem vrij. Schep de massa in de vorm, schut wat om alles goed te verdelen en…zet in de koelkast. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven. Eenmaal uit de koelkast kun je de lange vingers op hoogte afzagen met een kartelmes. De vorm even in heet water houden om de taart los te maken, zodat hij er gemakkelijker uit gaat. Stort op de serveerschaal en versier met slagroom of natuurlijk met nog meer heerlijke aardbeien.
Hawdoe en geniet er van.
Jan
Gepost door Jan op 2012-07-07. Klik hier om een reactie te plaatsen
Reactie van Ellie op 2012-11-06
Hallo Jan,
Ik heb al tegen iemand van jullie team gezegd dat ik zondag een foto heb gemaakt van je spanboek met Erben Wennemars ervoor. Jullie konden hem zelf niet meer schieten, hij is best leuk, zal ik het naar jullie mailen? Ik kan op de site geen adres vinden, dus graag een reactie terug. Groet Ellie Bontes
Recept: aardbeien pannacotta
http://dewikookt.wordpress.com/2013/06/26/foodblogswap-aardbeien-pannacotta-met-wodka/
Met de aardbeien van Jan, jammer dat je geen twitter hebt ik heb je (aardbeien) genoemd in mijn blog en tweet op twitter.
Gepost door Dewi Kookt op 2013-06-26. Klik hier om een reactie te plaatsen
Recept: aarbeien-yoghurt ijs
500 Gram aarbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden, beker milde yoghurt toevoegen, suiker naar smaak. Ik gebruik een staafmixer, maar ijsmachine kan natuurlijk ook.
Alles goed mixen tot een smeuig geheel, drie uur in de vriezer, daarna doorroeren. Elk half uur even herhalen en klaar. Voor opdienen even laten ontdooien.
Ook heeeeel lekker als je het geheel laat ontdooien en ijskoud drinkt!
Gepost door Sylvia Paalman op 2014-08-09. Klik hier om een reactie te plaatsen
Recept: aardbeitjes op bladerdeeg
neem een plakje bladerdeeg en als deze ontdooit is bestrijken met een losgeklopt ei, dan een beetje suiker eroverheen. In het midden een beetje banketbakkersroom en 20 min op 200 graden in de oven.
Dan vlak voor het opdienen de aardbeitjes erop, beetje slagroom erbij of een bolletje ijs, hmmmmmmmm
Gepost door Gerlinde op 2015-05-16. Klik hier om een reactie te plaatsen